Potatis

Jansons frestelse

1 kg rå potatis
 1 medelstor lök
15 st ansjovisar
2 msk smör
2-3 msk grädde alt havregrädde
Skala och riv potatisen grovt. Lägg potatisen i kallt vatten en kort stund för att få bort överskottsstärklese.
Ta upp potatisen ur vattnet på en handuk och låt ligga och torka. Smörj en ugnsäkjer form och lägg potatis och lök varvat med ansjovis (bara ansjovisen inte spadet). Översta lagret ska det vara potatis. Klicka över smöroch häll över grädden. Grädda i 30 min på 200-225 C.

Dopp i kopp

Borsta potatis noggrant och koka den. Blanda lite smör med potatisvatten och gul lök i en kopp.
Blanda potatisen med blandningen i koppen.

Gårdsbutiken är stängd under sommaren, vi öppnar till hösten igen.
  

Gilla oss på facebook

Nyhet: Vårt företag har fått Kalix Kommuns miljöpris 2011. Inspirerande tycker vi.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.