Vitkål och lök

Veckosallad

1 kg vitkål

1 kg Morot

1 Purjolök

Dressing:

1 dl rapsolja1/2 tsk salt

1dl äppelcidervinäger1 tsk salldskrydda

1/2 dl socker

Strimla vitkålen fint och riv morötterna, skär purjolöken. Blanda i en rostfri bunke. Blanda allt till dressingen i en kastrull och koka upp, slå direkt den varma dressingen över salladen. Låt salladen stå och dra i 1 timme och rör om då och då. Förvara i burk med tätslutande lock. Håller sig en vecka. 

 

Coleslow

200 gr Vitkål

1 stor morot

5 cm purjolök

1 syrligt äpple

Dressing

knappt 1/2 dl majonäsknappt 1/2 dl matyoghurt, gräddfil eller liknade

1 msk vitvinsvinäger1 tsk socker

saltsvartpeppar

Strimla kålen fint. Skala morot och äpple. Riv moroten, skär löken i tunna skivor, grovriv eller finhacka äpplet. Rör ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner dressingen i salladen. Låt stå kallt några timmar eller över natten.

 

Vitkålssallad med banan.

1/2 kg vitkål

2 dl turkisk yoghurt/soygurt eller liknande

2 st mosade bananer

Blanda yoghurt och mosad banan. Strimla vitkålen fint och blanda mer den med yoghurten.

 

Stuvad vitkål

Skär vitkålen i 2cm fyrkanter. och koka i lättsaltat vatten i 3 min.

Gör en vanlig vitsås och blanda ner den kokta vitkålen.

Gott till potatis och köttbullar.

 

Gårdsbutiken är stängd under sommaren, vi öppnar till hösten igen.
  

Gilla oss på facebook

Nyhet: Vårt företag har fått Kalix Kommuns miljöpris 2011. Inspirerande tycker vi.

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.